STOORNISSEN VAN DE IMMUNITEIT

 

Hoewel gewone antibiotica en ook colloidaal zilver de beste resultaten geven als het immuunsysteem ook een redelijke bijdrage levert, heeft colloidaal zilver ook werkzaam tegen allerlei infecties als het eigen immuunsysteem verzwakt is. Blijkbaar kan het taken van het immuunsysteem overnemen en wordt daarom wel een tweede immuunsysteem genoemd. Het kan spectaculair werken bij verminderde weerstand door uitputting, ziekte of door immuunonderdrukkende geneesmiddelen.

 

1. Een jongeman van 23 jaar bezocht in de weekenden houseparties en kwam aldus chronisch slaaptekort. In februari 1998 wordt hij erg ziek met hoge koorts door vermoedelijk een virusinfectie. Met behulp van vlierbessenextract en colloidaal begon hij binnen een dag op te knappen en kon na een week later weer naar een houseparty. Dus drie weken later weer heftig ziek en de gebruikelijke behandeling van virusinfecties. Daarna heef hij zijn leven gebeterd.

 

2. Een man van 31 jaar kreeg chronische myeloïde leucaemie, een ziekte die onbehandeld snel tot de dood leidt. Hij werd echter behandeld in een gespecialiseerd academisch ziekenhuis met zware chemokuren en vervolgens een transplantatie met beenmerg van een familielid. De ziekte verdwijnt daarmee definitief, maar om te voorkomen dat de nieuwe bloedcellen zijn eigen lichaam gaan aanvallen dient hij voortaan Immuran te gebruiken die het nieuwe beenmerg deels onderdrukken.

Daardoor werkt het nieuwe immuunsysteem maar op halve kracht en krijgt hij vijf jaar lang maandelijks een infectie die behandeld wordt met antibiotica en opname in het ziekenhuis.

Met 36 jaar krijgt hij wegens toegenomen buikpijn naast Immuran het immuunonderdrukkende middel Celcep. Dit werkt samen zo sterk dat een bijholteontsteking en een longontsteking ondanks voortdurende antibiotica niet  meer weggaan. Het meeste last heeft echter hij van een extreme Candida-infectie van de darmen die in de reguliere geneeskunde meestal over het hoofd wordt gezien.

In mart van een bepaald jaar krijgt hij tegen de infecties, naast de antibiotica van het ziekenhuis, colloidaal zilver en Pau d’Arco en bovendien een product met o,a. glutamine voor de darmen. De darmklacht verdwijnt binnen enkele dagen.

Na vier weken laat het ziekenhuis hem stoppen met de Celcep en geeft hem doxycycline wegens hardnekkig hoesten a.g.v. bronchitis.

Na 8 weken zijn alle infecties verdwenen en men stopt met de antibiotica. Hij hij voelt zich prima en geniet maanden van een mooie zomer.

In die maanden gebruikt hij colloidaal zilver en Pau d’Arco en Immuran en heeft geen infecties. Maar langzaam aan ontstaat weer buikpijn als gevolg van afstoting door het nieuwe immuunsysteem. Deze keer krijgt hij geen Celcep erbij, maar prednison.

In september van dat jaar ontstaat a.g.v. de deze krachtige immuunonderdrukking weer een bijholteontsteking en om een longontsteking te voorkomen wordt het ziekenhuis gevraagd de medicatie tijdelijk te verlagen.  Voor het eerst in vijf jaar maakt men een fout en verlaagt de prednison slechts iets. Na een week krijgt hij een heftige longontsteking en raakt ondanks antibiotica binnen twee dagen in coma en overlijdt na een week. Achteraf gezien had men Immuran en prednisone enkele dagen helemaal moeten stoppen. Als een immuunsysteem niet werkt heb je immers ook geen afstotingsverschijnselen. Maar het is moeilijk om vijf jaar lang scherp te blijven en bovenstaande is zeker niet bedoeld als verwijt.

Wat wel onvergeeflijk is dat de westerse gezondheidszorg alles beter schijnt te weten en daarom al vele tientallen jaren geen gebruik maakt van eenvoudige en betaalbare middelen.

 

3. Een man van in de dertig raakte in de periode voordat het virus ontdekt werd besmet met HIV. Jarenlang heeft hij geen last, maar uiteindelijk gaan de jaarlijkse winterverkoudheden steeds langer aanhouden. Een bloedtest laat zien dat de CD4-cellen nog niet onrustbarend verlaagd zijn, maar de viral load inmiddels 30.000 is. Met colloidaal zilver daalt die viral load binnen enkele dagen naar 8000.

Vervolgens gebruikt hij ruim een jaar alleen de destijds gebruikelijke HIV medicatie. Daarmee verbeteren de CD-cellen en de viral load daalt naar niet meer detecteerbaar. Hij verdraagt de medicatie echter niet en moet stoppen.

Met een om zuinigheidsredenen zeer lage dagelijkse dosis Pau d’Arco wordt de ziekte stabiel gehouden totdat zijn familie bezwaren blijkt te hebben tegen kruiden. Colloidaal zilver, Pau d’Arco of andere middelen hadden hem moeiteloos gezond en in leven kunnen houden.

 

 

 

 COLLOIDAL SILVER

 Horizonte Verde