VRAGEN (FAQs) OMTRENT COLLOIDAL SILVER

 

Sinds november 2008 heb ik drie lezingen gegeven over colloidaal zilver. Daardoor worden er soms vragen gesteld over dit interessante produkt. Hieronder staan enkele antwoorden.

 

1. Wanneer heb je het colloïdaal zilver ‘ontdekt’?

In 1997 kwam ik het tegen op 's werelds grootste beurs voor voedingssupplementen en aanverwante artikelen in Anaheim, een voorstad van Los Angeles. Het leek me wel interessant en vanuit Nederland heb ik al gauw een flesje besteld via het internet. Later waren er ook drie merken in Nederland te koop en ik heb sindsdien meegemaakt dat honderden mensen daar baat mee hadden bij allerlei infecties.

 

2. Wat waren de eerste gedachten over deze term? Stond je er angstig tegenover of zag je gelijk de voordelen ervan in?

Ik was benieuwd of de beweringen zouden kloppingen, dat is altijd spanend bij een nieuw produkt. Dus niet angstig, maar ook nog niet overtuigd van de voordelen.

Sinds 1978 kom ik ernstig zieke mensen tegen die veel steun hebben aan het  gebruik van voedingssupplementen en daardoor kreeg ik grote interesse voor nieuwe supplementen. Soms wordt daarbij de verwachting overtroffen en soms valt het tegen.

Met vitaminen kan er probleemloos royaal overgedoseerd worden, maar met mineralen steekt dat veel krapper. De dosering van colloidaal zilver was destijds vele malen hoger dan wat iemand normaal aan zilver nodig heeft, dus het riep wel vragen op. Men garandeerde echter dat het veilig was en dat geloofde ik zonder me er uitgebreid in te verdiepen. Misschien onbegrijpelijk, maar ik was praktiserend arts en die nemen veel aan van de industrie. Pas toen ik zelf produkten en therapieen en produkten ging ontwikkelen werd ik kritischer. Je moet bij de registratie de veiligheid van de bestanddelen aantonen en daarom lees je van alles over mogelijke bijwerkingen.

 

3. Wat is het eerst resultaat dat je er mee geboekt hebt?

 Verkoudheid met keelpijn. De klachten namen af, maar verdwenen niet helemaal, maar dat was ook niet perse de bedoeling.

 

4. Kunt je me enkele andere ervaringen uit de praktijk geven?

Ze staan in verschillende hoofdstukken, die verschijnen door in het menu aan de linker kant te klikken.

 

5. Zijn er ook gevallen dat het zilver geen succes had?

a) Doordat colloidaal zilver in het begin van de darm wordt opgenomen en de dosering verder in de darm dus laag is werkt het onvoldoende tegen darminfecties, vooral bij parasieten. Het voorkomt echter wel dat een darminfectie in het bloed doordringt en aldus gevaarlijk wordt.

b) Doordat colloidaal zilver in de nier weer wordt teruggeresorbeerd komt er maar een lage concentratie in de de urine terecht en schiet dus tekort bij urineweginfecties.

c) Bij een middenoorontsteking en een bijholteontstking die al enige dagen bezig waren doordat er dan al pus aanwezig is.

d) Het behandelt een aspect van kanker en hoewel nuttig is dat onvoldoende om iemand te laten genezen. Het is dus een nuttig onderdeel van de therapie.

 

6. In welke ‘gevallen’ is colloidaal zilver het aangegeven middel om mee te beginnen en bij welke dient eerst met een ander middel begonnen te worden?

Colloidaal zilver is de eerste keus bij open wonden, oogontsteking, beenmergontsteking, tandwortelontsteking, HIV, allerlei virusinfecties en infecties bij kinderen zoals oorontsteking.

Colloidaal zilver heeft als voordeel dat het werkzaam is tegen alle ziekteverwekkers en kan er altijd bij gebruikt worden, ook al zal de gebruikelijke dosering voor bepaalde ziektewekkers te laag zijn. Die ziekteverwekkers reageren soms beter op bepaalde kruiden zoals Pau d'Arco. Bij bacteriele infecties gaat daar de voorkeur naar uit. Dat geldt ook bij de eerder genoemde infecties van de darm of van de urinewegen.

Ik heb destijds de registratiepapieren samengesteld voor heel Europa van zowel de vlierbes, de vlierbloesem en  het gepatenteerde extract ervan zodat ze in die landen verkocht mogen worden. Bij griep en ook de Mexicaanse griep is vlierbessenextract de eerste keus. Er is geen enkel produkt ter wereld dat daar tegen op kan.

Maar het grotste probleem bij griep zijn de secundaire infecties die optreden nadat het slijmvblies grotendeels beschadigd is door het virus. Die kunnen worden voorkomen door tevens colloidal silver te gebruiken en wanneer dat tekort schiet tevens Pau d'Arco.

Er bestaan overigens nog veel meer natuurlijke antibiotica.

Met ernstige infecties zoals longontsteking, endocarditis of sepsis (bloedvergiftiging) zou ik geen risico nemen en de behandeling door een regulier arts laten uitvoeren. Maar ook dan kan colloidaal zilver nuttig zijn, omdat resistentie tegen antiviotica immers steeds vaker voorkomt.

 

7. Tijdens de informatieavond vertelde je dat colloidal silver niet te lang ingenomen mag worden i.v.m. de darmflora en anders in combinatie met probiotica.

Inderdaad. Het effect van colloidaal zilver op de darmflora is niet zo dramatisch als gewone antibiotica, maar er zullen toch bacterien door verdwijnen. Het is van belang dat de plaatsen die op die manier vrijkomen op het slijmvlies niet bezet gaan gaan worden door pathogene (ziekteverwekkende) bacterien en door Candida. De probiotica dient om dat  te voorkomen. Dus niet om al die bacterien aan te vullen, want er is geen probiotica die al die soorten bevat. Na de behandeling komen die soorten wel weer terug indien ziekteverwekende soorten niet de overhand krijgen.

Er is geen reden om colloidaal zilver zonder reden langdurig te gebruiken. Beschouw het als een antibioticum met erg weinig bijwerkingen.

 

8. Heeft colloidaal zilver nog andere bijwerkingen?

Dat hangt af van de kwaliteit van het produkt. Vroeger konden zich bij wat langdurig gebruik zilverdeeltjes in het lichaam stapelen en een blauwgrijze verkleuring van de huid geven.

Bij moderne produkten die met hoge spanning worden gemaakt is dat niet mogelijk.

Er wordt beweerd dat zilverdeeltjes die te groot zijn om de cel in te gaan op de celwand kunnen gaan zitten en deze op den duur elektrisch uitputten waardoor de cel kan sterven.

Ik weet niet of dat waar is, maar zou een reden kunnen zijn om het produkt niet onnodig lang te gebruiken. De colloidaal zilver die tijdens de lezingen werd gepromoot was echter van zo'n kwaliteit dat ook dat probleem niet mogelijk is.

 

9. Modern colloidaal zilver van topkwaliteit bestaat uit heel veel superkleine deeltjes waardoor het totale zilvergehalte en dus ook de zilverbelasting heel klein is. Door het grote aantal deeltjes is de werkzaamheid echter honderden keren beter dan vroeger.

 

 

 

 

 

 

 COLLOIDAL SILVER

 Horizonte Verde